-----------------------------------
fritz_wolf
19 Apr 2021 10:47


-----------------------------------
tudor, multumesc! Sfatul tau imi pare de mult bun simt si stiu (din alte domenii) ca asta ar fi calea optima pentru ca in zonele de pret ridicat cea mai paguboasa varianta e cumpararea unui obiect nou si cu cat obiectul a fost mai scump, cu atat pierde mai mult la revanzare. Asta e aproape o lege care nu se aplica in zona ieftina unde mai bine cumparam lucruri noi. Insa in cazul meu exista una sau doua probleme:
- habar nu am care ar fi ala despre care sa spun WOW! cand il pun la ochi?! Cred ca daca l-as vedea la vanzare si nu as sti. Evident, ma pot orienta cu un click dreapta sa caut pretul de nou.... insa asta nu ajunge pentru un om mai putin experimentat ca mine.
- sunt profund sceptic ca la noi in RO poate sa apara o oferta buna SH, mai ales in acest domeniu. Pana sa postez la voi am cautat masiv in zonele SH si am avut senzatia ca scurm in groapa de gunoi pe bani multi! De prea multe ori obiecte SH erau puse in vanzare cu un pret.... mai mare decat noi din magazin. Probabil multi habar nu au sa foloseasca internetul. Observ ca cei care pun in vanzare aceste obiecte FOLOSITE au pretentia sa ia pe ele cu un procent foarte mic mai putin decat sunt noi, daca spun 10% pare chiar generos! NU mai spun ca si daca pe un tomberon gaurit scrie Carl Zeiss avand pe el chiar si urme de r_hat, pretul SH va fi ca si cand avem un tomberon "haurit" masiv cu 24 de karate! De aceea am spus ca anumite branduri cum ar fi Zeiss, Leica, Swarovski le ocolesc, adica nici nu mai imi pierd vremea cele cateva secunde sa citesc anuntul. 
Fara indoiala cei care au experienta in domeniu inteleg ce vreau sa sugerez despre piata second hand din RO, si nu numai! Ca sa nu mai spun riscul de teapa din partea celor "care se pricep" si mai ales din partea celor "care nu se pricep". Sa zicem ca iau prin curier cu verificare. Cum stim, curierul nu are rabdare mai mult de cateva minute timp in care eu nu-mi pot da seama daca sunt defecte si decalibrari ascunse. Nu mi-as da eu seama nici macar avand o zi la dispozitie! Ca atat "ma pricep". Daca ar fi si din zona scumpa, de cei 2500 lei, chiar ca pot "sa doara"! Si din cate stiu eu din lumea foto, in zona scumpa sunt si cei mai mari "rechini" care vand SH, adica sansele cele mai mari de teapa.

Daniel Simion, multumesc! Deja seria TrailSeeker ED de la Celestron are un pret si in zona asta pare cea mai mare inghesuiala, adica vreau sa spun concurenta! Adica vreau sa spun ca pe banii astia as avea de unde alege ca intru in pravalie ametit si ies si mai ametit. Din cate imi dau seama brandul Celestron are oferta pentru toate buzunarele.

dan.smarandoi, multumesc! Nu aveam habar de existenta acestui brand (american?) Oberwerk infintat in 1991, deci vechi. Multumesc ca mi-ai recomandat insa de ce as alege asa ceva daca exista atatea alte branduri si atatea alte oferte cu aceeasi parametrii pe hartie ??
Imi atrage atentia ce mi-ai recomandat, adica asta:
https://www.oberwerk.eu/shop/deluxe/30-oberwerk-deluxe-cf-15x70-green.html
dar din cate inteleg e marfa din USA si eu EXCLUD orice cumparare din afara UE datorita costului trasnportului (care din USA poate fi TERIBIL) precum si complicatenia cu vama si Posta Romana (de care nu vreau sa aud!). Sa nu mai spun ca din USA unii au primit obiectele gata date prin blender desi pe afara cutia parea intreaga.
Insa, totusi, de ce Oberwerk si nu altceva avand in vedere oferta imensa ?!?!

PS - late edit -  dupa ce am postat, am gasit ca s-ar putea cumpara.... din cate inteleg, din Italia, deci din UE:
https://www.oberwerk.eu/shop/deluxe/30-oberwerk-deluxe-cf-15x70-green.html
Am inteles corect ? E din UE ?
Nu imi explic de ce dar varianta asta pe mine ma atrage cel mai mult pana acum si pretul mi se pare chiar prea mic.......

si citesc asta:
https://www.cloudynights.com/topic/671778-am-i-going-to-regret-buying-the-oberwerk-15x70-deluxe/

dupa care ma uit la acesta care imi pare chiar prea ieftin:
https://www.oberwerk.eu/shop/ultra/31-oberwerk-ultra-15x70.html
Deci eu dupa tot taraboiul asa ceva as cumpara (e un feeling, nu o logica), OBERWERK ULTRA 15X70 (si pana sa citesc aici habar nu aveam ca exista).