-----------------------------------
mmarin
02 Apr 2021 20:11


-----------------------------------
Cam cu o sta in compratie cu Delta Chase 10x50 ED? Nu am reusit sa vad daca e umplut cu gas, dar in rest par la fel specificatiile.
 Fie e construit de aceea&#537;i fabrică folosind păr&#539;i similare sau identice ori e o imita&#539;ie ieftină construită pe genuchi din piese rebutate; e greu de spus fără să-l ai în mână. Cel mai probabil, e construit după specifica&#539;ii similare pentru o firmă care a intrat în lichidare judiciară - de aici &#537;i pre&#539;ul mic. Avantajul ar fi calitatea similară, dezavantajul e că n-ai nici o &#537;ansă să-l repari/înlocuie&#537;ti după expirarea termenului de retur - nu degeaba, în acest caz, e de 60 de zile. 
 Cât despre partea cu umplerea cu gaz inert... e irelevant. Dacă are o-ringuri montate unde e nevoie de ele, e rezistent la ploaie/imersie scurtă. Am un binoclu cu mecanică similară &#537;i l-am uitat afară o dată, l-a plouat vreo două ore fără consecin&#539;e, dar dacă îl scap în apă rece după ce l-a încins soarele de vară pariez că vor fi probleme.