-----------------------------------
Palabog
30 Mar 2021 01:05

Goto DIY mount
-----------------------------------
Salutare, am mai facut acum ceva timp un post despre proiectul meu de licenta. Semestrul trecut a fost cam aglomerat si dupa multe incercari am reusit sa propun proiectul meu de licenta si anume un goto mount folosind o placa de dezvoltare Arduino. Proiectul acesta nu consta doar in a face licenta, dar si sa realizez un proiect pentru acest hobby.
Pentru cei care au realizat acest lucru, as avea cateva intrebari:

Eu m-am gandit la acest proiect: 
https://hackaday.io/project/21024-rduinoscope-boiana
Este un proiect destul de ambitios. Nu stau rau cu programarea, mie imi este frica mai mult de partea mecanica, de rulmenti si mai ales atasarea motoraselor pe un mount.
Eu am un telescop mic, mai slabut ce nu are un trepied si un dobson skywatcher de 8 inchi. Nu am gasit proiecte ce poate adapta trepiedul dobson la un arduino si am zis sa cumpar un trepied separat pentru telescopul mic. Intrebarea mea este, ce trepied as putea folosi pentru a atasa partile mecanice?

Cum am spus, ma descurc cu programarea, dar fiind un proiect ambitios si timpul este mai scurt ma intreb daca as putea adapta acest proiect doar la un sistem controlat din laptop cu ajutorul aplicatiei stellarium fara a mai face telecomanda si de a gandi un gui si o baza de date pentru corpurile ceresti.
Daca aveti si niste link-uri cu proiecte asemanatoare as fi recunoscator :)

Multumesc!