-----------------------------------
dragos.n
29 Mar 2021 09:55


-----------------------------------
Este foarte corect faptul ca regulamentul cere afisarea unui pret. Tot asa cum cere ca Toate discutiile despre vanzare sa se faca in privat, si sa nu se comenteze anunturile. Ori daca uneori apar anunturi fara pret, dar destul de rar, in schimb comentarii de tot felul apar mult mai des.

Acum mai apare un aspect. Vad ca sunt unii revoltati ca telescopul a fost ''suflat'' celui care dorise sa-l cumpere initial.  Eu am vazut acest anunt pe OLX la o zi dupa ce incepuse discutia aici. Nici nu stiam de aceasta discutie, pentru ca nu era pe vanzari, acolo unde ma uit mai des. Si am dat telefon. Stiti ce mi-a spus vanzatorul de pe OLX? Ca l-au sunat mai mult de 20 de oameni pentru acest telescop. Deci au fost cam vreo 20 de amatori de ''suflat'' acest telescop, nu doar actualul proprietar.

Cat priveste pretul actual. Nu sunt prieten cu bbmlk, chiar deloc. Dar el a luat un telescop cu focuser defect, a platit un mester sa-i faca o piesa, a pus un alt focuser, si cred ca are tot dreptul sa ceara mai mult. 

In fapt eu sunt profund revoltat de atitudinea unora de pe forum, care considera ca munca de ATM, de tunare a unui telescop, sau de reparare, si eventual si piesele adaugate trebuie sa fie gratis. Este o situatie pe care am intalnit-o la multi pe forum, si imi pare cel putin incorecta. Am muncit si eu la inbunatatiri, sau la reparat telescoapele sau monturile altora, si stiu ce dificil e. Odata chiar mi s-a spus si mie ca vreo 20 de ore de munca serioasa, si de precizie, valoreaza o bere.