-----------------------------------
tudor
18 Mar 2021 18:27


-----------------------------------
La un camp de 5 grade daca nu ai eyerelief mare e si mai grav,..
Eu nu am afirmat ca Pentax nu are un eyerelief mai mare, ci dimpotriva Pentax are in schimb un eyerelief enorm,...

Am spus si eu ca Lacerta are un camp vizual mai mare (6.5 grade) decat Pentaxul, dar are un eyerelief mult mai mic  decat Pentaxul (Lacerta are sub 16mm, mai putin decat se specifica in cartea tehnica, pentru ca eu cu ochelari, e adevarat ca vad tot FOV-ul, dar la limita cu ochelarii impinsi pe nas si pe oculare). In schimb prin Pentax privesc cu ochelarii mult mai comod, usor si relaxant, Pentaxul avand 20mm reali distanta de privit la oculare, dar are in schimb un camp mult mai mic (5 grade).  Deci avantaje si dezavantaje!

Normal ca raportul calitate optica/pret este mai bun la Lacerta dar mecanic lucrurile se inverseaza, Pentaxul fiind mult mai bun. Deci am vrut sa nu-l descurajam acum complet pe colegul nostru si sa-i aratam si avantajele reale ale noii lui achizitii! Nici eu nu as fi cumparat acest binoclu Pentax, dar in comparatie cu Lacerta Explorer, sincer am observat ca are totusi si avantaje clare nu numai dezavantaje clare!