-----------------------------------
HoO_Germany
19 Apr 2006 13:52


-----------------------------------
Ne aflam pe un forum de discutii, nu intr-un proces. Pe forumurile de discutii libertatea de expresie este deplina daca se respecta doua reguli: discutia sa fie la subiect si limbajul decent. Nu trebuie sa propunem nimic nou, legile etichetei pe Internet au fost scrise demult de altii mai breji. 

In acest punc iti dau dreptate si mie mi-ar place daca noi in aceasta tema am reusii sa gasim drumul inapoi la discutie fara "cuvinte prea calde" sau jignire. Este una sa scriem ceva fundat sau nefundtat, dar tocmai sa stam in dreptul nostru cu respect  :D . Asta nu zic personal nimanui, vreau numai sa fie scris.


Din pacate nu traim intr-un stat federal ca Germania in care autonomia administrativa sa fie aplicata. Traim in Romania (si asta ne ocupa tot timpul) stat excesiv centralizat in care banii contribuabililor se duc la bugetul central fiind repartizati pe capitole stricte de guvernul care conduce la momentul respectiv. Daca guvernul respectiv considera ca banii respectivi trebuie cheltuiti pe sali de sport la orase si sate, porturi in munti, mobila sculptata si aurita la parlament si observatoare la Galati si nu 
pe reparari de drumuri, decolmatari, indiguiri asta se face. Banii de la Galati banuiesc eu ca vin repartizati de la bugetul consolidat de stat altfel o sa cer urgent ruperea Banatului  de Romania si instaurarea monarhiei austro-ungare ;-) 

Eu nu stiu destul despre politica Romaniei la timp, dar cred ca in citeva punte ai dreptate. Dar totusi in punctul de care vorbim (Planetariu Galati) nu cred ca asa un Planetariu popular care s-a construit, s-a facut cu niste bani organizati pe cine stie ce sursa.
 

Oricat l-as respecta pe dl HoO nu pot sa nu remarc faptul ca interventia dansului este interesata, din cate inteleg eu o parte din prajitura se duce in acea directie.

I acest punct iti dau inca o data dreptate, ca eu am vindut mult la Planetariu Galati, si poate o sa vind mai mult acolo. Asta nu are nimic de facere cu cea ce am scirs, din cauza ca mie este egal unde ar cumpara Planetariu Galati instrumentele lor. Dar ei au primit de la mine service cu surse sigure, au primit sinceritate fara a scrie povesti si au primit preturi bune de care am putut bate concurenta care am avut-o si o am. Din cauza asta nu cred ca este ceva rau, ca Galati a salvat banii unde putea si primeste instrumente de folosit care functioneaza.
Eu asta nu vad ca prajitura, eu vad asta ca "free market" unde fiecare poate sa-si cumpere instrumentele lui acolo unde zice fiecare ca i pare cel mai bine. Si macar in tara nu cred ca s-ar putea gasi asemene instrumente la un vinzator, si macar acel telescop care vor sa cumpere, nu cred ca o sa fie cumparat in romania  8) .
Dar vazut fair punctele care dragon le scire, ies mai mult din cauza dezgustate ca Galati are budget, si poate ca incercarea a primi un budget la Timisoara nu a iesit positiva.

Cer senin
Robert