-----------------------------------
GMax3
09 Ian 2021 11:23


-----------------------------------
Am tot citit review-uri despre luneta asta pe forumuri englezesti , americane si germane si toate sunt foarte bune. Din punctul meu de vedere pretul este unul bun pentru caracteristicile si performanta ei . Desigur ca exista cromatism ca la orice acromat , insa este in limite mai mult decat acceptabile din ce am citit .
   Am observat citind pe forumurile din afara , ca cei de acolo sunt mai realisti ca noi in legatura cu ce se asteapta de la aceasta luneta , in sensul ca nu ar renunta la apertura mare in favoarea unui apocromat de 60-70 mm la acelasi pret , chiar daca acromatele au cromatism la mariri mari . Unul chiar isi cumparase pentru AR 152 o montura NEQ5 PRO si pretul celor doua lor  impreuna , depasea lejer pretul unui apocromat bun (decent) insa cu apertura mult mai mica . Mi se pare o abordare mult diferita si mulllltttt mai realista fata de cum suntem noi obisnuiti . 
   In fine..din ce review-uri am citit pana acum ,  mi se pare o varianta mai mult decat buna decat achizitionarea  unui apocromat de 60-70 mm , chiar si pentru astrofotografie .