-----------------------------------
Dbird
23 Dec 2020 13:30


-----------------------------------
Da, se spune ca de tint dar exista inclusiv in modelele testate de mine IOR diferente vizibile de tint ... de exemplu cum ziceam mai sus modelul 74 este cam de 2 ori mai putin galben ca cel din 91... Poate si notiunea de image sharpness sa conteze ... (motiv pentru care eu prefer sa spun luminozitate, contrast, definitie ...pare mai corect) totul este ralativ  dar ideea mea esta ca daca vrei sa egalezi optic IOR cu NVA e relativ dubios ... nu numai ca tint ... sa nu uitam ca NVA porro are prisme si alezaje de trecere cu mult mai mari decat IOR, etc. Practic am vrut sa subliniez acest aspect caci multi dintre colegi m-au intrebat de ce in testele mele IOR ul nu depaseste NVA sau macar sa il egaleze ... se pare ca mai sunt unele teste pe net ... Eu tot ce am testat am scris si bineinteles am incercat sa fiu cat mai subiectiv ... seriile IOR pe masura ce imi trec prn mana pe masura ce imi rezerva noi surprize, unele chiar foarte placute. 
Practic, de exemplu, modelul din 1974 m-a surprins placut prin modul in care a rezistat de-a lungul timpului.