-----------------------------------
HoO_Germany
18 Apr 2006 19:50


-----------------------------------

Draga d-le HoO, nu stiu cum e in Germania dar in tarile civilizate banii publici trebuie justificati. Daca in Germania s-ar cheltui bani pentru un port in muntii Padurea Neagra lumea ar incepe sa puna intrebari. Era Galatiul cel mai potrivit loc pentru cheltuirea unor sume mari de bani in dezvoltarea astronomiei? 

Salut dragon

un ultim cuvint vreau sa scriu la intrebarea ta. 

Daca ar fii cazul in Germania cum scrii , sigur ca nu ar fie corect. Daca ar fie cazul in Galati asa cum crezi ca este, tot nu ar fie corect. DAR NU ESTE.

La intrebarea despre potrivit-ul loc eu ce sa spun, iti dau mai bine un exemplu. Eu sint membru la un Observatoriu aici in Germania. Acest observatoriu s-a facut in anul 1975 cred si in acel timp la locul unde azi sta, nu erau nici case si nice locuinte in apropiere. De acum 15 ani s-au facut in apropiere case si locuinte unde multa lume sta si ce sa-ti spun, locul observatorului nu mai este perfect. 
Sa ma intreb acum daca locul in Galati arfii perfect? Nu stiu ce sa zic, dar chiar daca nu este 100% de ce sa nu se faca acolo astronomia publica? Este un loc cu posibilitate inca buna si eu cred, ca daca acest observoriu are 100.000 de vizitori fiecare an, sper ca asta sint 100.000 de dovede ca lumea accepta aceasta institutie. Si acei 100.000 de oameni care vin fiecae an, iti spun, noi in Germania am visa sa avem atita lume.

Si daca aceste facute investiti sa creasca si sa fie facute bine, acest observatoriu trebue sa fie atractiv, ca lumea sa vina inca o data si inca o data. De asta, e bine ca observatoriu plateste bani si face investment la telescoape mari si la telescape solare, si asta nu cred ca o sa fie ultima investitie. Iar despre "lauda tare" ce sa zic acolo? Daca nimeni nu cinta, nu stiu ca exista musica, si atunci ar putea sa faca acest observatoriu investitii mai mari, iar daca lumea nu vine, atunci chiar sint banii aruncati afara.
Eu va doresc si vouo la Timisoara tot asa mult succes ca sa aveti si voi tot asemenea posibilitate a primii budget. Dar eu zic cum zice si Ovidiu, acest Muzeu este o mindria nu numai a galatinienilor, dar sa fie si mindira a toti Romanii.

Cer senin
Robert