-----------------------------------
Emil
19 Noi 2007 11:57


-----------------------------------
Salut
Pentru a face auto-guiding cu EQ-6 Pro nu este neaparat nevoie sa utilizezi portul ST-4. Poti sa faci autoguiding folosind PHD-ul sau GuideDog-ul impreuna cu driverele ASCOM http://ascom-standards.org/downloads.html (selectezi ca model de telescop Celestron 5i) si un web-cam iar conectarea la laptop la monturii o faci direct prin hand-controler.
Poti utiliza portul ST-4 dat ai nevoie de un accesoriu auxiliar vezi www.shoestringastronomy.com care se conecteaza la portul paralel, la un port USB sau serial depinde de model, de recomandat ar fi pe USB sau paralel (daca laptopul mai are asa ceva) pentru a nu avea macar portul serial liber (asta in cazul in care ai modificat camera web pentru expuneri de durata mare sau controlezi o camera foto cu ajutorul laptopului).
Exista camere dedicate care se conecteaza direct la portul ST-4 insa preturile sunt relativ mari, eu m-am orienta pentru asa ceva la piata second-hand.
Ce fel de camera vrei sa utilizezi pentru a face auto-guiding? PHD-ul este punctul meu de vedere mai bun ca si GuideDog-ul, insa depinde de tine cu care te &#8222;simti&#8221; mai in largul tau. Nu stiu daca GuideDog-ul poate insa PHD stie sa folosesca dark-frame-uri pentru a reduce aparitia stelelor false, precum si binning.

Numai bine
Emil