-----------------------------------
valy
24 Sep 2020 13:10


-----------------------------------
Mno, mai fratilor, ce e cu binning-ul ala? To bin or not to bin? Oferta mea este inca valabila, camera face binning by default... :)

Binning e cand vrei sa captezi toti fotonii dar la un volum de date mai mic, ca rezulta o imagine cu mai putini pixeli la final.  Faci binning cand ai supraesantionare excesiva si nu vrei sa stochezi datele la volumul ala asa de mare, practic face un "resize" (downsize) in camera, transfera mai putin, stochezi mai putin, dar ai imaginea de pe tot senzorul (si nu crop cum face ROI-ul).

Eu de exemplu daca as avea camera as fi in situatia cand as avea 0.1 arcsec per pixel, mult prea mult, si dece sa salvez totul la rezolutia nativa, cand e clar ca e mult supraesantionata, ci ii dau binn 2x2 si obtin un fisier de 4x ori mai mic. Sau poate ai seeing prost si n-are rost sa salvezi fisiere mari.

In binning cred ca poti creste FPS-ul, avand totusi imaginea intregului senzor, ca nu te mai limiteaza RAM-ul, banda sau viteza de scriere pe disk. La final si procesarea (stackingul) dureaza mai putin.

Poti face un test: fara binn/cu binn, imaginea completa (fara ROI), sa vezi cate FPS duce in unul sau altul din cazuri, cat ocupa pe disk, cum arata imaginea finala, cat dureaza .