-----------------------------------
florin1982
18 Apr 2006 08:21


-----------------------------------
Eu chiar m-as bucura ca si maine Timisoara sa beneficieze de un telescop de 43 cm diametru si personal cu prima ocazie as fi foarte fericit sa-l si pot folosi. Cu cel de 40 cm de la Galati probabil s-ar dubla suprafata optica activa in Romania (exagerez desigur).

Sper totusi ca realizati ca o actiune de construire e unei echipe, club, observator si dotarea corespunzatoare nu se face prin actiuni hei rup cu bucatile de sticla aflate in dulap. Atrag atentia asupra acestui lucru deoarece de prea multe ori am vazut proiecte romanesti prost gandite, fara perspectiva in viitor si facute la conjuctura cu hei-rup-ul aferent. Din modul d-voastra de exprimare a rezultat ca actiunea de a face telescopul de 43 cm ar fi cumva legata de 40 cm din Galati si ar fi doar un hei rup lasa ca le aratam noi lor; competitia este buna dar strategia trebuie gandita incat lucrurile sa poata fi si folosite. Altfel veti avea soarta altor 99% din proiectele romanesti: esec. Eu chiar v-as sfatui sa luati model de la Galati in privinta managementului upgradarii dotarii d-voastra inclusiv prin bucata de sticla de 43 cm. Nu cred ca v-ar strica!

Cu stima,
Florin

Am absolvit din pacate de mult gradinita si nu mai cred in basmul cu Ileana Osanzeana. Mi se pare mie sau minunatul program european Leonardo se acceseaza prin doamna Puvak si familia domniei sale?! Eu personal am facut tot felul de jalbe, cereri, petitii, memorii si ca mine cred ca mai sunt si altii. Rezultate zero! Bine-nteles ca Timisoara nu merita nici un fel de fonduri structurale etc. Despre astronomie ce sa mai vorbim. Drept urmare noi aici avem un telescop de 38 cm (deocamdata cel mai mare de amatori din tara) facut cu mijloace proprii si ne asteapta in debara o bucata de sticla de 43 cm s-o prelucram. Asta pentru cazul ca cei de la Galati vor incepe sa se laude ca telescopul de 40 cm e cel mai mare. In cel mult 6 luni telescopul de 43 cm va deveni realitate. Deci inca o data, solutia pentru cei cu adevarat saraci este sa puna mana pe unelte, evitand secera si ciocanul.