-----------------------------------
Mitu Catalin
18 Noi 2007 19:58


-----------------------------------
2- ca sa ma exprim "romaneste" dupa ce a facut "BOOM" a continuat cumva sa fasaie .
3- cozile se formeaza atunci cand gazele se intalnesc cu vantul solar . In acest caz gazele au aparut  dupa periheliu.   
4- densitate mica fata de cea din zona noastra (a Pamantului) - cam de 6 ori . Trebuie sa recunosc ca nu am studiat multe comete asa ca nu stiu cam de la ce distanta incep ele sa elibereze gaze (bineinteles depinde compozitie si structura dar nu am acum o statistica)
5- intr-un final gazele deja ejectate vor asculta de vantul solar si acest lucru se observa in fotografii (deformarea coamei) .Apropo ati vazut , seamana bine cu o meduza .
 Intr-adevar domnule profesor , exprimarea initiala nu a fost prea fericita , cometa nu incepe sa-si creasca de acum o coada noua ci gazele deja ejectate vor forma una ... din ce in ce mai palida , pe care o vom privi dintr-o pozitie din ce in ce mai neavantajoasa.
Apropo , am si eu o teorie poate a erupt asa tarziu din cauza propagarii intarziate a caldurii absorbite la periheliu pana le nucleu, format din gaze inghetate inconjurat de un solid relativ ermetic, care intr-un final a cedat si a provocat spectacolul .