-----------------------------------
zoth
20 Sep 2020 20:11


-----------------------------------
Am militat pentru egalitate de sanse (vezi interventia de mai sus) pentru a face o comparatie corecta intre instrumente. As fi fost curios sa o vad si eu dar nu s-a putut.

Si acum fii te rog putin atent la ceea ce o sa scriu pentru ca am mare incredere in puterea ta de intelegere. La rezolutie nu se pune problema, apertura castiga neconditionat. Fotografia planetara este dominata de rezolutie, o planeta are cateva secunde de arc. A desena detaliile planetare cat mai fidel inseamna sa ai rezolutie buna. Clar newtonianul va fi castigator. La fotografia DSO in foarte multe cazuri nu avem de a face cu rezolutie ci cu acumulare de informatie, sa nu uitam ca o imagine DSO poate ingloba cateva grade de arc. Nu este de loc acelasi lucru. Detalii de ordinul secundei de arc pe o fotografie DSO cu latura de doua grade cine vede? Aici acumularea de informatie face diferenta, iar aceasta acumulare este dependenta de luminozitatea instrumentului si de timpul de expunere. De asta conteaza o comparatie corecta.