-----------------------------------
Doru Dragan
18 Noi 2007 12:07


-----------------------------------
Din pacate trebuie sa recunosc ca am facut si eu o greseala de tip Abel, facand o presupunere complet aiurea. Am spus ca daca Holmes (cred ca sughita saracu de cate ori i s-a tot rostit numele :)) ar avea coada si noi nu am vedea-o ar insemna ca se indreapta direct spre noi. Mi s-a parut foarte amuzant la momentul ala sa spun asa dar e gresit. Coada cometelor nu se intinde in spatele directiei lor de inaintare ci in directia opusa Soarelui tocmai fiindca e cauza vantului solar. Am fost readus la realitate de afirmatia 5 a lui Catalin care dovedeste inca o data ca stie astronomie. Ar mai fi de spus ca sunt doua tipuri de cozi care au directii usor diferite. Asta s-a vazut foarte bine in cazul cometei Hale-Bopp. Ar mai fi de spus ca fenomenul este destul de bine cunoscut fiind studiat in cursul unor misiuni spatiale in care s-a analizat compozitia cometelor de aproape. Cercetatorii adevarati nu stau in fotoliu si-si dau cu parerea :roll: Dar despre toate astea o sa ii las placerea lui Abel sa caute si sa mai citeasca :)