-----------------------------------
Regulus
02 Sep 2020 11:36


-----------------------------------
Stiam eu ca va fi o idee excelenta sa pun intrebarea aici pe forum. La metodele astea nu m-as fi gandit. Ideea cu Vixen porta-ul e de luat in seama, acum ma intreb daca amaratul asta de trepied are rigiditatea si stabilitatea unui eq1. 

Fixarea pe pozitie e anevoioasa, si daca sunt destul de sigur ca nu s-ar misca ballhead-ul odata prins, cel putin nu la greutatea asta a tubului, miscarea fina pe cele 2 axe pe care o are trepiedul cred ca va fi un mare obstacol. Mai simplu spus, cred ca miscarea aceea fina va fi inutila si va trebui sa blochez de fiecare data cand fixez un obiect. La marimi mari, asadar, va trebui sa repet operatiunea dupa cateva zeci de secunde. Incep sa reconsider putin toata ideea. 

Cat despre montura, m-am documentat si pe viitor as vrea sa achizitionez un mak 127, in complimentarea Heritage-ului. Si cum Mak-ul in general "cere" un go-to, raportul cel mai bun calitate pret, mai ales avand in vedere ca ar functie EQ furnizata de Skywatcher (cu wedge aferent) este SW Az GTi. Am citit si se impaca excelent cu Mak-ul si binisor cu 130 p-ul. Unii zic ca ar duce si un 130pds cu un aparat foto mai usor, pt imaging. Va multumesc pt ideile de montura, dar desi efortul financiar ar fi mai mare, din motivele enumerate as prefera o motorizata.