-----------------------------------
Laci-B
08 Aug 2020 13:20

intrebare defect binoclu Opticron Adventurer T WP 8x42 porro
-----------------------------------
Buna ziua.Poate ma pot ajuta colegii de forum in legatura cu acest binoclu.Voi face intai un mic review,apoi trec la defect.Acest binoclas l-am cumparat de vreo 2 luni de la First Light Optics,deoarece pe site-urile in romana am gasit doar variantele 10x42 sau 10x50.Magazinul online britanic e de o seriozitate exemplara,oamenii mi l-au livrat intr-o saptamana.A avut si ceva reducere,a fost cu livrare cu tot aproape de 100 Euro.Gasisem pareri doar la modelele cu marire 10,tot seria Adventurer porro,in engleza si acelea,dar mi-am zis sa incerc pe cel de 8.Ei bine,e un bun compromis greutate/optica.Sau...cum sa zic,am crezut ca e un bun compromis,cel putin pana acum o saptamana.Ma intrebam ce poate oferi un porro 8x42 care are doar cam 650 grame.Caci fiind mare pasionat de munte si natura mi s-a parut extrem de atragatoare aceasta greutate.Si micutul,optic vorbind cel putin,are ce oferi.Avantaje:
-contrast excelent pe mijlocul campului vizual
-hubloul acela minunat,de care m-am bucurat mult de cum l-am pus la ochi,cu trecere hotarata intre camp vizual si negru
-camp vizual larg,de 7.5 grade.Daca in plus rasfrangi cauciucurile ocularelor senzatia de wide e extraordinara (apropo,cauciucul e subtire,extrem de usor de intors,nu te deranjeaza la ochi nici intors,nici normal)
-culori vii,mai vii decat la majoritatea binoclurilor pe care le-am folosit.E drept,parca accentueaza un pic culoarea,dar pe mine asta deloc nu ma deranjeaza,dimpotriva,ma face sa-l folosesc cu placere
-luminozitate extraordinara,e genul de binoclu de amurg
-usurinta in utilizare,rotita de focalizare se misca relativ usor
-ca orice porro,sta foarte bine in mana,are greutate ideala
-imagine cu efect 3D extraordinar,pe care binoclurile roof pur si simplu nu-l au
-pare rezistent la stropire,l-a batut o data ploaia si n-a patit nimic
-capace obiectiv atasate de corpul binoclului
Dezavataje:
-aberatii cromatice nu la mare distanta de mijloc.Nu deranjante,dar observabile.
-zona de clar cam 65-70%
-armura de cauciuc partiala,in unele locuri incretita,adica parea mai mare decat corpul binoclului.Asa era de nou.
-capace ocular prea mari,care nu stau
-capacele obiectiv,desi atasate de corp,nu stau foarte ferm
-reglajul distantei interpupilare de face relativ usor.Trebuia,dupa mine,sa se miste un picut mai greu,o data reglata la asta nu se mai umbla,daca nu se uita altcineva prin el
-reglajul dioptriilor,tot asa,se misca destul de usor
-mecanic vorbind binoclul nu pare prea solid
  Si acuma vine hiba care a aparut cam de cateva zile,si anume ca hubloul,marginea campului vizual nu mai e un cerc frumos,ci s-a deformat in mai multe locuri,s-a "zdrentuit".Deci chiar nu inteleg ce s-a intamplat.Parea totul o.k.,acest binoclu era pana acum preferatul meu,in ciuda dezavantajelor amintite.As fi recunoscator daca colegii de lista m-ar lamuri in legatura cu cauza.Ca nu e de bine e clar.Poate se poate remedia cumva.Multumesc.