-----------------------------------
GunDALF
05 Aug 2020 13:32


-----------------------------------
No, hai c-am ridicat-o de la curier, ca a venit cu cursa de 11 si nu mai aveam rabdare pana maine sa mi-o aduca acasa. Impresia initiala e buna. Imi place cum arata, constructia e inchegata. Nu-mi place ca n-are parasolar retractabil, dar asta mi-am asumat-o. Gabaritul e, totusi, in specificatiile mele :D , mai mare/grea n-as fi dorit. Imi place ca are valiza, desi cam maricica, dar poti pune in ea si multe accesorii. Am facut un test rapid/vizual ziua, cu ocular Super Plossl de 10 mm (cel mai scurt al meu) si Powermate 2,5x, adica la 105x. Mi-a placut ce-am vazut dpdv al CA, care lipseau complet. Doar in extra si intrafocus apareau foarte discrete. Apropo, focuserul e foarte bun, gratie reductiei 1:10, merge chiar "ca uns". N-am avut probleme cu focusul, cum se plangeau trumpistii aia pe CN.  :lol: Ramane s-o cuplez la dSLR sa vad daca e OK. In orice caz, solutii am, daca apare ceva neprevazut acolo.
O sa fac mai tarziu un test pe stea artificiala, sa vad sa n-aiba alte probleme, dar pare ca nu.
Perceptia subiectiva e ca imaginea e ceva mai intunecata si mai necontrastata (parca si mai putin sharp) decat cea din Mak, dar, totusi, Mak-ul aduna ceva mai multa lumina, in ciuda obstructiei. 
Cam atat acum... Daca mai observ ceva, revin cu completari.

PS: in unele foto e langa Soligor si langa Mak127.

EDIT: am facut si un test pe stea artificiala. Sursa a fost LED-ul alb unei lanterne, mascat cu staniol, gaurit fiiiiin cu un ac ultrasubtire. Mi-a placut ce am vazut. Discuri perfect albe brazdate de cercuri concentrice si ceva amarate de CA, dar aproape imperceptibile. Fcuk, trebuie sa refac testul, sa fac si foto, caci e prea bun, prea ca la tara...  :lol: Cred ca tocmai s-a nascut o prietenie intre mine si jucaria asta.  :mrgreen:

A-nceput sa ma doara si asa... dorsal, de ce tip si de ce combinatie de sticle are, la ce calitate OK a imaginii are. Dar as vrea sa stiu, doar asa, de curiozitate.