-----------------------------------
Tavi F.
13 Noi 2007 00:00


-----------------------------------

Multumesc pt ajutor... am pus telescopul la vanzare, imi cumpar un APO 130/800 Vixen.  
Se pare ca omul s-a hotarit sa-si ia o luneta Vixen, instrument scump... dar probabil de o calitate pe masura, si mai ales de o buna portabilitate (cu orasele astea intens poluate si luminate). 
Parerea mea poate e si mai subiectiva, fiind un "fan" al refractoarelor, nu intru in detalii, de ce?.

Dezavantajul cel mai important si relevant (de care probabil e constient), in comparatie cu un newtonian mare, este pierderea la capitolul putere de patrundere. 

Mutarea topicului la "lunete/telescoape" nu cred ca e prea inspirata, in esenta problema era in legatura cu posibilitatea de utilizare corespunzatoare a acelor accesorii.

TOPIC INCHIS! 

P.S. E bine sa ramana topicul aici ca sa poata invata si altii din discutia noastra.
Sigur ca topicul va ramine, pina acum nu am observat sa se recurga la stersul de topicuri (mai ales in cazul unor informatii mai consistente), deci pierderea unor notiuni utile si altor persoane pe viitor, in caz contrar personal de mult nu as mai fi fost pe aici.