-----------------------------------
George97
13 Iul 2020 00:11

George
-----------------------------------
Sunt astronom amator de 10 ani &#537;i sunt interesat de astronomia observatională, tocmai pentru că sunt foarte versat în găsirea obiectelor deep-sky, preferatele mele fiind cele din Catalogul Messier &#537;i Caldwell. Am început să fac aceste observa&#539;ii acum 8 ani, imediat după ce am reu&#537;it să învă&#539; cu succes toate constela&#539;iile din Emisfera Nordică.
Indiferent de anotimp, am petrecut foarte multe nop&#539;i afară, sub un cer uimitor, unde stelele cele mai slabe în strălucire aveau magnitudinea de 6.
Chiar dacă nu am văzut nici măcar 1% din acest Univers, mă simt extrem de norocos pentru că am luat parte la toate cele de mai sus, plus că aventura continuă, deci abia a&#537;tept să reîncep foarte serios observa&#539;iile astronomie la DSO. 
Timp de 4 ani, cât am locuit în Bucure&#537;ti, am participat la diferite activită&#539;i de popularizare a astronomiei, pentru că am făcut voluntariat în cadrul Observatorului Astronomic "Amiral Vasile Urseanu". În prezent am inten&#539;ia de a socializa cu astronomii amatori de pe acest forum, bineîn&#539;eles, pentru a schimba păreri, sau alte idei. 
Fac tot ceea ce fac, tocmai pentru că îmi doresc să mă perfec&#539;ionez din ce în ce mai mult în acest domeniu!