-----------------------------------
Niky360
06 Iul 2020 06:28


-----------------------------------
O dimineata excelenta de vazut cometa, cu cerul senin si curat pe orizontul de NE. Am reperat prima oara cometa in jurul orei 4:03 pe o poza de camp larg si dupa aceea am mutat telescopul pe ea. Fiind vizibila foarte usor prin cautator (8x50) dar si prin binoclu(10x50) chiar daca era la nu mai 1-2 grade altitudine. Cu ochiul liber am reperat-o in jurul orei 4:12 si am reusit sa o vad pana la 4:55, dupa aceea lumina crepusculului era prea puternica, dar cometa era in continuare vizibila prin cautator. La ora 5 am incheiat observatiile. 

Vizual, cu ochiul liber, coada avea cam 0.5 spre 1 grad in lungime, nucleul avand un aspect stelar, fiind foarte condesat, DC=8/9. Estimez ca ar avea o mag. de 1.5.

Pe imaginea prelucrata, coada are cam 0.5 grade.
Am facut un stack de 61 de cadre, a cate 5 secunde fiecare, la ISO 640 si o prelucrare rapida in Photoshop.

61x5 sec, ISO 640, cu Mak127+oc.20mm+afocal cu P30 Pro folosind aplicatia DeepSkyCam.

Fata de cadrul brut care este in oglinda fata de realitate, acum am corectat acest lucru astfel incat pozitia cozii sa fie cea corecta.