-----------------------------------
saiph
02 Iul 2020 17:51


-----------------------------------
Multumesc Tavi :) 
Pai, destul de simplu, in principiu, se aseamana cu procedura clasica: vizat prin polarfinder (sau cu camera conectata in portul polarfinderului), ajustarea se face prin butonul la care e atasat un melc ce impinge un sector dintat (la MK1) pt altitudine, iar din suruburile orizontale de la wedge pt azimut; sau (la MK2) impingand surubul cu cap mare hexagonal (din plastic negru) in nasul profilului (v. poza atasata - sub placa de baza am montat un senvis din 5 felii de forma asta, doua din dural, una din otel, in care impinge surubul, si inca doua din dural), asistat si fixat totodata de piulita fluture si surubul cu ochi din spate, pt altitudine, si la fel cu suruburile orizontale (cele cu cap fluture) din blocul de textolit care face conexiunea cu hubul trepiedului pt azimut.
Atata timp cat bula e in zero (considerand ca a fost montata corespunzator - ceea ce as vrea sa cred ca este asa, m-am verificat cu alta bula, nelipita, doar tinuta cu mana pt confirmare) - iar luneta polara e aliniata cu axa de rotatie, precizia de punere in pol ar trebui sa fie suficienta/bunicica, cel putin pt focale asa scurte.
Daca te-ai referit la cum anume - cu sa fara incarcare - well, la MK2 merge si incarcat; la MK1 doar gol, momentan - as vrea sa-i fac si lui o gaurica in talpica Vixen de sus (mai are una jos, unde se monteaza pe wedge.