-----------------------------------
tudor
27 Iun 2020 13:57


-----------------------------------
S-a intamplat exact cum a prezis Mircea Pteancu: imaginea data de acest binoclu creeaza dependenta :) 
Zilele astea Luna si-a  facut foarte sfios aparitia pe cerul de vest, avand o anumita discretie. Intins in fiecare noapte pe noul meu sezlong si avand in maini noul meu binoclu 16x70, minute intregi nu am facut altceva decat sa  zbor in preajma Lunii... Nu mi-a trebuit nimic altceva decat sa privesc fata Lunii brazdata de cratere, iar din cand in cand zaream cate o pasare indepartata care trecea peste lumina Lunii...Si ca sa stric brusc poezia momentului, subliniez faptul ca imaginea Lunii era sharp si lipsita de aberatii cromatice evidente. Este foarte aproape de luneta mea ED
O alta observatie care mi-a placut si m-a uimit a fost nebuloasa inel M57. Acesta este obiectul meu DSO de suflet, fiind primul obiect observat de mine cu ani buni in urma! Binoclul APM mi-a aratat nebuloasa ca o pastila mica albastru pal. Uimitor ca am putut sa vad nuanta aceasta albastra pe cerul Bucurestiului!
Dar unde acest binoclu se simte in largul lui, este in compania roiurilor deschise. APM 16X70 parca este facut special pentru roiurile stelare extinse pe care le-am vazut in toata splendoarea lor: Mell 111, Dublu Perseu, Umerasul, formatiunile stelare din Lebada

Tocmai de asta cred ca o sa scriu pe cutia lui de aluminiu: "ATENTIE! NU DESCHIDE! PROVOACA GRAVA DEPENDENTA!"