-----------------------------------
Niky360
25 Iun 2020 03:51


-----------------------------------
Buna dimineata,
Aseara am dat o fuga pana in afara Bucurestiului incercand sa testez aplicatia "DeepSkyCamera" de pe telefon fiind special facuta pentru astrofoto.
Ce imi place la ea este ca imi scoate imaginile mult mai sharp decat aplicatia nativa, ce nu imi place este ca am mult mai mult zgomot in imaginile din DSCam(deci folosesc ISO mai mici decat foloseam inainte).. probabil din cauza ca pe aplicatia nativa, fiind optimizata pt telefon, face noise reduction automat fata de DSCam. 
Pot seta timpul de expunere si ISO-ul si alt lucru pozitiv este ca pot sa setez numarul de expuneri pe care vreau sa le fac, nefiind nevoie sa stau mereu sa apas pe ecran pt a face un cadru. Ii setez ca vreau sa fac 30..60..100 de cadre si el le va face automat iar eu imi vad de alte lucruri.

Alt lucru bun este ca nu mai pierd timp intre cadre si am sanse sa am mai multe cadre bune fiindca fac cadru dupa cadru. Star trails-urile imi apar acum in 35% din cadre, din cauza monturii cel mai probabil fiindca trebuie sa urmareasca pe 2 axe fiind AltAZ GoTo si undeva nu se sincronizeaza bine, cred.

Asadar pun un rezultat al iesirii de aseara, seara intrerupta prematur de nori... ca na nu imi ajunsesera norii din ultima luna. Pun si un cadru brut pentru comparare.

11x20 sec, ISO 3200, Mak127+oc.20mm+afocal prin P30 Pro+ 1.4x zoom din aplicatie + crop la imaginea finala si 11 darkuri.

Sunt multumit de rezultat am mai mult sharpness si stele mai multe in cadrul final, dar cu luminozitate mica si mai mult zgomot(lucruri care le voi indrepta cu mai multe cadre si procesare mai buna).. eu voiam sa trag undeva spre 50-60 de cadre, dar ramane pe alta seara.


Pentru procesare am folosit Sequator, este free si usor de folosit + ca ma ajuta la noise reduction si echilibrarea de luminozitate pe intreaga suprafata a cadrelor ceea ce imi usureaza munca cand editez in Photoshop.