-----------------------------------
radueroma
17 Iun 2020 15:35


-----------------------------------
1. Tuburile sint fiecare la locul lui insa nu le-am strins in pozitia initiala. M-am grabit la desurubare si nu mi-am facut marcaje. Oricum, de la atitea stringeri/desurubari mansonul de cauciuc s-a desprins de pe tub deci trebuie sa gasesc alta modalitate de marcare. 

2. Nu, reflexia nu este linia galbena ci cea din desen. Comparind crucea privita prin oculare (un ornament de pe un geam) in dreapta este perfecta in timp ce in stinga este usor deformata. 

Am verificat din nou toate prismele si cea din stinga sus este cea care are muchia foarte putin slefuita. Se vede si in fotografie. Toate celelalte au cel putin 2-3mm tesitura. Cred ca acesta este motivul pentru care a si sarit lamela de prindere. De asemenea unghiul muchiei acestei prisme coincide cu unghiul reflexiei.  Intr-adevar, reflexia aparea la observarea obiectelor luminoase inspre marginea cimpului vizual sau imediat in afara aceastuia. 

Acuma incerc marea cu degetul: pot sa slefuiesc cu ceva muchia? pila/flex/dremel/piatra de cutit? Merita? Pot innegri 2mm de o parte si de alta a muchiei cu un marker? Ar ajuta? 

Oricum cred ca m-am lamurit asupra "defectului". In cel mai rau caz pot sa-l aduc la starea initiala (foarte buna de altfel).

Va multumesc mult pentru sfaturi