-----------------------------------
nirox
27 Mai 2020 10:22


-----------------------------------
Dupa toata discutia trebuie sa recunosc ca m-am desumflat cu privire la telescop si am zis pas in acest moment. Am ramas cu picioarele pe pamant printr-o Mavic Mini dar am luat si un binoclu totusi,
https://astromagazin.ro/binocluri/9872-binoclu-bresser-spezial-astro-sf-25x70.html.
Azi noapte la 3, nu aveam somn si cand am iesit afara, woow, Jupiter si Saturn una langa alta, stralucire maxima. Mi-am luat binoclul, mi-am incropit un trepied din niste scaunele si inca o data wow. La Jupiter se vedeau si cei 3 sateliti iar la Saturn distingeam clar inelele chiar si spatiul dintre ele si planeta. 
Ce am realizat, ai nevoie de o montura zdravana, orice miscare tremura imaginea, cred ca am inteles si anomalia acromata ce inseamna. Am facut si 2 poze asa de amator cu telefonul cu setari manuale atat cat m-am priceput. Cand a fost si ultima super luna, m-am delectat prin binoclu cu detaliile ei.
Oricum experienta a fost super, chiar si cu aceste instrumente minimale, asa ca ma gandesc cum ar fi cu un telescop de care tot discutam pe aici.