-----------------------------------
jimao22
02 Mai 2020 23:29

Re: SW - AZ GTi
-----------------------------------
.... 
Exista altceva similar de la concurenta, in aceeasi marja de pret/capacitate/performante?

PS: aaa, am uitat sa precizez, scopul principal al achizitiei e de fapt acela ca doresc sa-mi fac niste setup-uri (ultra)portabile. ....

Exista optiuni in acest sens. Si eu am fost lovit de aceeasi boala, a set-up-urilor ultra-portabile. Telescopul din obsevator am zis ca nu il mai scot de pe pilon decat cand il voi vinde. Asadar, pentru intalniri astro, star-party-uri si evenimente tranziente, aveam nevoie de ceva ultra-portabil. Asta este solutia la care am ajuns:
- iOptron SkyGuider Pro
- luneta apo cu focala mica (66/400 mm) - urmeaza sa ii pun motor pentru autofocus
- luneta de ghidaj derivata din finder de 50 mm, cu focuser mixt (liniar si elicoidal)
- trepied de StarAdventurer, care este destul de bun si de usor
- camera de aliniere polara POLEMASTER (esentiala pentru o montura cu limitare de autoghidaj)
- laser, red-dot-finder 
- camere - evident (ghidaj pe RA si principala)
- computer autonom EAGLE (PrimaLuceLab) care face local toata treaba si transmite remote, prin wi-fi, toate datele finale sau permite controlul de la distanta

Tot ce este pe montura cantareste sub 5 kg, calculatorul nu se pune, el fiind montat pe trepied. Deocamdata set-up-ul este in teste, am facut ceva imagini cu el, dar urmeaza niste upgrade-uri importante si mai dureaza nitel pana e ful operational.