-----------------------------------
FlorinC
26 Apr 2020 15:17

Incercari de capturi la duble cu un DSLR
-----------------------------------
Revin la subiectul asta al capturilor la duble, cerandu-va parerea si sfaturile acolo unde vedeti ca dau cu...bata in balta...
Am incercat cateva capturi la Polaris pentru ca vreau sa imi stabilesc un setup clar astfel incat progresiv sa scad timpul de incercari si cresc timpul de observatii...capturi reusite.
Am folosit :
C8 + NEQ6 + Canon 650D + 3x barlow + 5x barlow + adaptor.
Fac capturile in raw si apoi salvez in JPG si apoi prlucrez un pic in GIMP. Oare ar fi mai bine sa prelucrez direct row in DarkTable? (nu preea sunt obisnuit cu softul asta...). Am facut greseli...ISO l-am lasat 100..., timpul de expunere...1/30...1/15. Folosesc modul Manual...ar fi mai nimerit sa folosesc Av ? Am cam 5 cadre pe care am sa incerc sa le fac stack in GIMP...ar fi mai nimerit alt software?Am folosit pentru cadrul atasat 3x barlow...Cam greu de centrat...Am folosit ocularul cu reticul iluminat ca sa le pun la centru si apoi camera + barlow, direct in focuser fara diagonala.
Am facut si cateva mici filmulete...dar mi se pare totusi rezolutia destul de slabuta...Parca e mai bine sa trag cadre, mai ales cand e vorba de binare cu magnitudini de 2...4...6 si separatii mari si medii. Voi incerca si la duble mai stranse, dar pentru inceput vreau sa prind un pic de experienta.
Va multumesc anticipat pentru sfaturi.