-----------------------------------
AdrianBot
26 Apr 2020 12:59


-----------------------------------
Salutari! 

Eram oarecum convins ca nu sunt singurul in astfel de situatie :) 

Pe partea de observatii, alinierea aproximativa e suficienta (am testat si eu pe luna, de exemplu). La foto, cum spui si tu, alinierea trebuie sa fie precisa.

M-am tot chinuit noptile trecute sa reusesc o aliniere mai precisa - "pe bajbaite" - si am reusit sa obtin expuneri de 50" cu stele rotunde. Dar oboseala + stresul de la birou + norii m-au facut sa abandonez. 

Abia astept sa vina 15 mai, sa ma sui in masina si sa ma duc pe camp, la vreo 30km de Cluj-Napoca, unde sa am vedere buna catre Polaris si mai putina poluare luminoasa! Dupa o noapte intreaga pe camp, cu siguranta voi invata destul de multe aspecte importante! 

Referitor la ghidaj, eu m-as fi avantat direct catre asta, dar montura pe care o folosesc momentan are motorizare pe o singura axa si nu as obtine mare branza din balcon. Am in plan (si in cosul de cumparaturi) un HEQ5 + luneta de ghidaj + camera de ghidaj, dar cum am inceput "dansul" cu casa de la tara, vor trebui sa astepte. 

Rezultatele tale mi se par foarte faine, privite cu ochii mei de incepator! Mai ales ca-ti inteleg "lupta" :)