-----------------------------------
AdrianBot
22 Apr 2020 01:40


-----------------------------------
Si luni noapte am facut timp de 2 ore ajustari. Reusisem sa obtin stele aaaaaproape rotunde la 60 de secunde expunere, dar mi-am zis "se poate si mai bine!" si am miscat putin reglajul fin. Pe scurt: nu s-a putut mai bine, ci din ce in ce mai rau. 

Se facuse aproximativ 1 dimineata, a doua zi munca, da-i pace. 

In seara asta am zis sa nu mai pierd un cer atat de curat cu aceleasi bajbaieli. Am pus lentila foto de 500 Ron pe Canon 700D, i-am dat 100mm focala, f/4. Am aliniat SA-ul cat de cat. Expunere de test: 40' - stele rotunde. Vis. 

"Oare 60 de secunde poate?" Meh, par rotunde. Am reverificat focusul (groaznic de irelevant mecanismul de pe lentila asta) sa fie cat de bun posibil si am cautat o tinta. Bajbaiala, caci trageam spre Est, fix spre aeroport, parcare Selgros etc. 

Cautam M13, caci stiam ca e cam in directia "aia".

Tot bajbaind si facand expuneri de 60 de secunde, imi atrage atentia o zona mai ciudata. Dau zoom. ALA-I! Ce sa mai mut camera, ca sa incadrez in mijloc! Am programat 100 de expuneri x 60' bucata si am asteptat linistit. Am tras si 20 de darks, deepskystacker, cateva ajustari in Photoshop si asta am obtinut. 

Stiu, departe de "ce trebuie", dar e obtinuta de mine, cu echipamentul deloc conform pe care-l am. Asa de bucuros sunt, ioi!