-----------------------------------
saiph
21 Apr 2020 23:05


-----------------------------------
Vremea buna continua sa se tina scai de noi zilele astea :) Sa vedem ce urmeaza dupa ce ne revenim din amorteala.. 
Asa ca am iesit la un Venus. Am tras cu toate camerele, din nou (mai putin dSLRul), iar rezultatul e prezentat mai jos. Acelasi setup - Maksutovul de 127/1500 pe Twilight I alt-az.
Telefonul l-am pus pe FHD, la 60 FPS. Camera planetara a tras la 20 si 30fps - in functie de cat ingustam ROI-ul. Iar webcamul... ma rog, a facut si el ce-a putut; nu-i asa rasarit ca altele, dar macar a vazut ceva.

A fost funny, ca in timp de trageam, am realizat ca se face ora 20:20 (probabil si 20s), eram pe 20 (aprilie), 2020, iar planeta se afla la 33 grade de Soare, cu o faza de 33% :shock:  se putea mai bine?  Da, probabil cu un telescop de 20cm la f/33.  lol..
Oricum, vremea a fost numai buna, nu prea frig, calm, senin bec, seeing nu prea stralucit, dar ce sa-i faci, nu le poti avea chiar pe toate mereu. Macar parcul a fost gol - desi oficial s-au deschis toate, asta micu' la doi pasi de casa a ramas inchis (am intrat printr-o "portita" din spate).

Imaginea luata cu telefonul e cea mai mare, totusi nu exceleaza la nici un capitol, inregistrand si cea mai mare amplitudine a turbulentei si a dispersiei. Unde mai pui ca si dinamica nu-i extraordinar de mare. Dar ramane totusi o optiune demna de luat in seama, atunci cand iti uiti camera planetara acasa  :roll:

Am luat si filtrele cu mine de data asta, insa nu m-a impresionat in nici un fel rezultatul, asa ca nu-l voi prezenta. Ori nu sunt camerele potrivite (color toate), ori nu am eu filtrele potrivite, cert e ca nu, mai degraba nu.. Am mers pe naturel, ca arata mai ok.