-----------------------------------
2SKY
12 Apr 2020 09:02


-----------------------------------
Acum ca a venit primavara am iesit pe balcon cu SW 254 ,  si  cum Cometa C/2019 Y4 Atlas era prea jos , dar fiind in zona , am comutat pe C/2017 T2 PANNSTARS . Cu tot cu luna , lumina parazita din plin , ea fiind la altitudine joasa 28gr , ff aproape de acoperisul blocului vecin , am observat-o usor , avind mv8,3 , aspect clar al  nucleului , coama si coada clare si extinse , forma cometei de V , cu doua cozi mai bine definite , dar si intre ele vizibila materia pierduta "dust" al Cometei . Am observat-o la 40x  si 120x timp de 2ore , si am observat indepartarea acesteia de Gamma Camelopardalis . Cometa este in grafic dupa estimari , sa speram ca va fi necrutatoare , si va razbuna pe sora  Comet C/2019 Y4 (ATLAS) . Exact in punctul unde se afla Pannstars acum isi faceau de cap , C/1996 B2 (Hyakutake) si C/1995 O1 (Hale&#8211;Bopp) in 96 , 97 .. frumos  . In pauza am observat mai multe duble si mi-am amintit de dubla Polaris , superba si f usor de vazut ...parca si primea companionul , partea aflata spre principala mai multa lumina , clar cele doua semisfere nu aveau aceiasi luminozitate ....