-----------------------------------
dmtr69
26 Mar 2020 19:29


-----------------------------------
Actualizare. Am scapat de suruburile de strangere (a ramas doar pentru camera, dar este cel mai putin important).
-Am inlocuit capatul focuserului (un R&P de 2,5" ce l-a inlocuit pe cel monorail Crayford original) cu asta: https://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/info/p9781_TS-Optics-360--Rotation---Thread-Adapter---M63-to-M68--M54-and-2-.html . L-am avut pus pe refractor, insa cum nu prea folosesc reducatorul montat in filet, i-am pus capatul original la loc. De la filetul M54f am pus adaptor la M48m, apoi barilet de 2" cu iesire tot pe M48m (acesta este noul colimator cu LED), adaptor M48/T2, adaptor T2/M42, inel macro M42- in care am fixat "fest" obiectivul CCTV; pe iesirea C-mount
 un adaptor la T2m, adaptorul fiind suficient de gros ca sa permita infiletat si un adaptor C-mount/1,25" ( in care am pus ocularul de la binoclu. Ultimul filet T2 imi permite sa conectez camera, folosind niste prelungitoare ( cele de mai sus).
Misto, nu? Daca strangi suficiente adaptoare, cu diverse filete, poti face aproape orice.

*L-am editat pentru ca am pus un link gresit.