-----------------------------------
jimao22
12 Feb 2020 14:49


-----------------------------------
Nu e de la debayerare. Cele 2 imagini le-am facut in doua sesiuni diferite de procesare. Cea albastra este facuta la bin 1x1, cea rosiatica la bin 2x2 (binning din procesare, nu din achizitie de date). Asta fiindca StarTools este extrem de pretentios cu memoria (are nevoie de mult RAM ca sa mearga bine si repede). Asadar, la cea rosiatica am facut o procedura de micsorare a stelelor, care nu a fost aplicata la cea albastra, deci de aici diferenta.

Despre debayering in Maxim - da asa este, este putina informatie despre cum sa folosesti corect si sa setezii parametrii in Maxim. De aceea il folosesc de obicei doar la pre-procesare. Dar acum, dat fiind ca PixInsight imi salveaza fisierele in format .xisf, ma obliga sa folosesc apoi la aliniere si stack tot PixInsight. Tocmai spuneam ca nu sunt confortabil in pre-procesare cu Pix. Pentru ca apoi merge uns mai departe... Dar lucrurile se vor schimba, desigur, in ce ma priveste. O sa incerc sa ma fac confortabil si aici.

Marius, iti multumesc pentru urare. Te astept la mine cu proxima ocazie de vreme buna, la un mic star-party. Mai strangem 2-3 baieti si vede ce iese. Mai nou, am vorbit cu primarul comunei sa schimbe cele 3 becuri de pe stalpii cei mai apropiati de la iluminatul stradal - o sa puna becuri mai mici si orientate strict in jos. Sa vedem ce se schimba.