-----------------------------------
metalgibson
26 Ian 2020 22:15


-----------------------------------
Aseara am facut o tura pe la aer curat .
Cerul era negru intratit ca am destins cu ochiul liber nebuloasa orion M42 ,ca o pata sura mica,inafara de multe stele care se vedeau prin toata constilatia Orion. 
Am ajuns acasa ,si m-am pus sa o privesc de la balcon cu ajutorul binoclului SaKura 70mm 20-x180 .
S-a dezgolit nebuloasa in fata ochilor mei ca o fata tinara si fragida,gingasa cu o finete ce te face sa te topesti si sa te napustesti asupra ei, peste 10minute  mi-am impus creerul sa fuga de la gipnozul Orionesei Printesei si sa ma primblu prin regiunea ei ,unde erau gramezi de stele stralucitoare.
 
Si Astazi am decis sa o tintesc cu artilerie de calibru mai mare .
Pe la 6 mi-am instala la Balcon Astromasterul 130 Hand Made ,l-am lasat pe o ora sa se aclimatizeze , apoi pe la 7 l-am indreptat spre nebuloasa Orion .
O ora intreaga am stat si am admirat-o chiar daca picioarele de la ger imi inghetase dar in schimb sufletul mi-l incalzea ea .

Am folosit ocularul Ploss 25mm . Am incercat cu camera planetara CIWI sa o filmez, insa nu am reusit, ISO maxim e de 200 iar expozitia de la +2 la -2 la camera .
 Asa ca mai baieti am savurat-o vizual doar , incercind filtrele UHC SVbony  si SKyglow, dar fara ele  mai bine se vedea. 
Am desenat-o in blocnot si apoi in paint, mai jos este ceea ce am vazut eu cu ochii prin Ploss 25mm .

Iesiti acuma si prindeti-o cit se primbla ea pe cer !
Cer senin voua!