-----------------------------------
CAdi
17 Ian 2020 18:45


-----------------------------------
Pe de o parte sunt de acord cu tine Tudor pe de alta parte imi pun niste intrebari !

De ce naiba mai alegem aparate cu zoom mare (200,300,500...) daca focalizarea 
se face la zoom mic?

Altceva, in legatura cu haloul de care vorbesti. Daca analizam din punctul de vedere 
al manualului de fizica, se stie ca fotonii emisi de Soare izbesc corpurile spatiale,
 in speta planetele, satelitii, asteroizii etc o parte se reflecta de suprafata acestora,
alta parte devin parte din energia corpului respectiv (are loc o degajare de caldura,
corpurile se incalzesc) . Noi vedem cu ochiul liber planeta Venus foarte stralucitoare
sus pe cer. De ce ? In primul rand ea este foarte apropiata de Terra , are cam aceeasi
 marime si suprafata si in al doilea rand atmosfera ei acida reflecta fotonii.
Deci este de asteptat ca Venus vazuta din spatiu sa aiba un halou in jurul ei si sa fie
atat de stralucitoare incat este cel mai stralucitor obiect spatial care se vede de pe 
Pamant (dupa Soare, bineinteles).
Daca efectuezi zoom spre limita aparatului eu zic ca se vede acel halou care intr-adevar 
impiedica observarea anumitor detalii ale planetei .
Daca vrei sa focalizezi, pierzi din zoom, observi mici detalii ale planetei, insa asa 
cum ai zis  nu mai observi haloul pentru ca de la acea distanta fotonii sunt disipati.

Eu asa vad lucrurile din punct de vedere al fizicii.