-----------------------------------
saiph
04 Dec 2019 17:54


-----------------------------------
Asa ca....sugestii de montura si trepied?

Drumul asta duce spre un singur loc - fundul portofelului :lol:

Poti exersa cu ce ai acum (ca montura si trepied, ma refer), ca pt pozat afocal Luna si planetele cu telefonul (sau camera compacta) nu-ti trebuie cine stie ce. 
Invata pasii, deprinderile, parametrii, invata-l si pe copil daca e interesat (si la cum stiu copiii din generatia actuala, sigur va fi interesat, cel putin ca sa arate colegilor ce a pozat el cu telefonul aseara) :D iar pe parcurs, daca mai ai timp, bani (si nervi), te apuci si de astrofoto. 
Dar... eu doar incerc sa te pun in tema (si colegii pot confirma), e cu cantec drumul asta. Sunt sute de moduri in care poti arunca cu banul in diverse echipamente, care mai de care mai bune ca altele. 
Cred ca ar trebui sa le raportezi mereu la cat mai multi factori: chiar ai nevoie de ele, cat timp le vei folosi, cat de bine le vei putea folosi, care e nivelul de pretentii la care tinzi cu ele, esti dispus sa sacrifici cele de mai sus cu ele (timp, bani, nervi), merita / se amortizeaza investitia asa cum te-astepti?
Daca raspunsurile sunt favorabile la toate astea, si curba de invatare/acomodare pare usor de parcurs, pai... nu ma lasa sa te opresc :D lol..  Dar nu sari peste perioada frumoasa care urmeaza, cu multe chestii fun de descoperit.