-----------------------------------
starbuck
30 Noi 2019 09:08


-----------------------------------
Stabilitate, confort, portabilitate, e cam greu sa le impaci pe toate chiar daca nu imposibil. Nu am poze acum dar am adaptat un cadru de fotoliu montat pe o baza rotativa pentru miscare azimutala si un brat oscilant vertical pentru altitudine reglabil in stilul: https://www.skyandtelescope.com/astronomy-equipment/image-stabilize-your-binoculars
Ma pot misca lin si precis ca un artilerist inclusiv la altitudini zenitale dar daca e vorba de miscat hardughia din loc se lasa cu hernie si pamant afanat :)...
Chestia cu pozitia culcat in sezlong pare foarte comoda dar orientarea si stabilizarea binoclului par posibile pe durate relativ scurte mai ales in cazul unui binoclu mare. Acum depinde si de antrenamentul fiecaruia. Cred ca o montura paralelogram e cea mai convenabila alternativa din punctele de vedere mentionate cel putin pentru binoclul meu 20x80 si functioneaza pentru multe marimi de binocluri inclusiv pentru observatii zenitale atat in pozitia culcat pe spate sau pe sezlong cat si din picioare.