-----------------------------------
Mircea Pteancu
24 Noi 2019 19:36


-----------------------------------
In mod deliberat sau nu , are loc un proces de feisbuchizare ,un fel de  ''colectivizare'' fortata a internetului.
Uite asa ,Yahoo a fost cumparat de ''cineva''care, nou proprietar , ''s-a pus pe treaba''.
Exact sectiunea care mergea bine,era vie si plina de activitate ,cea a grupurilor Yahoo, a fost lovita din plin iar aceste grupuri isi vor inceta existenta de luna viitoare.
Fac parte din trei asemenea grupuri si ,ce sa vezi ... mare coincidenta ... de cum a fost lansata informatia despre inchiderea din Decembrie , in fiecare din aceste grupuri au aparut comandouri de opinie:  ,,asta e,musai trebuie sa ne mutam pe ''fakebuk''.

Ei bine,nici unul din cele trei grupuri (foste Yahoo) nu a aderat la colhoz.
Scriu aceste randuri aici deoarece am placerea sa va informez ca ''60mmtelescopeclub'' a supravietuit  puciului ,si-a salvat intreg istoricul de postari si fisiere , este bine mersi si poate fi gasit aici :

https://groups.io/g/The60mmTelescopeClub/topics

In atasament vedeti luneta ATM cu obiectiv ''zoth'' ,asa cum am folosit-o la observatii Joi 21 Noiembrie.
''Chestia'' galbena de pe tub este jambiera de aerobic ,deturnata aici pentru protejarea contra condensului.Metoda este testata ,functioneaza.
Observatiile de Joi,cer noros si ceata atmosferica : Pleiade,Mirach,un M37 palid, M42-43 slab luminos si el ,Sigma Ori ca tripla,Mintaka si trei stele din Trapez,NGC 1981 si am rezolvat Polaris.

Cer senin si (fie cu telescoape mici,fie cu telescoape  mari ) spor la observatii,Mircea