-----------------------------------
tudor
24 Noi 2019 14:36


-----------------------------------
starbuck,
Tot se va gasit cineva in lumea asta larga sa le "deschida mintea" in acest sens celor care inca mai au curajul sa scoata pe piata astfel de "capace de ocular" numite plossl  :lol:  . Dar daca vom judeca asa, atunci toate astea se aplica cu brio tuturor ocularelor mici, dar mai ales orthoscopicelor care seamana cel mai mult cu un toi de tuica, sau seamana izbitor cu capacelele cu gaurica mica de colimare  :wink:  

Dar sa revenim serios la diferentele evidente dintre aceste formule optice de oculare si sa privim niste aspecte interesante, clare si indubitabile:
Ca tot vine frigul si va trebui sa ne lipim ochiisorii nostrii calzi de un ortoscopic mic si rece :)...rezultatul este: CONDENS, CEATA, DEZASTRU, NIMIC IN OCULAR. Si deabea atunci putem sa inchinam un "paharel orthoscopic" de tuica adevarata ca sa ne mai veselim nitel!!!!Eu pe frig doar asa folosesc "paharelul ortoscopic" :) pentru ca nu as vedea nimic cu el prin telescop, aceasta fiind simpla dar amara realitate :cry: 
Dar cu un "amarat de dop" plossl ochisorii nostrii calzi vor fi mai departati de partea metalica rece (eye relief mai mare)...rezultatul este: JUPITER cu multe, multe detalii chiar si pe gerul Bobotezei!!! si mai inchinam un "paharel ortoscopic" :wink:  si tot asa dai cu "paharele orthoscopice" pana ne vom duce la culcare :lol: 

PS Chiar daca tinem ocularele la cald in buzunare, in momentul cand le punem pe telescopul rece metalul se raceste imediat, parctic ai doar cateva zeci de secunde la dispozitie sa vezi planeta.

Dupa cum am mai zis, si eu am un ortoscopic Kokusai Kokhi Fujiyama care imi place enorm, dar sa nu fortam lucrurile ca isi au si ortoscopicele limitele lor! Sa nu incercam sa facem dintr-o masina de curse o limuzina sau invers ca nu vom reusi. In concluzie fiecare sistem optic isi are limitele lui, avantajele si dezavantajele lui.