-----------------------------------
starbuck
09 Noi 2019 13:29

Re: achizi&amp;#539;ie oculare
-----------------------------------

...
Din ce mi-ai scris rezultă că am dobândit un ocular prost.
Eu zic ca mi-ai scris in necunostinta de cauza.


Fiecare ocular este bun in masura in care posesorul lui este multumit de el. Eu am descris Ploessl in comparatie cu orto in general iar primul test cu BGO 6mm la duble comparativ cu Ploessl al lui Armand imi confirma parerea. Daca dv. sunteti multumit de ocularul cumparat atunci as zice ca nici o parere nu trebuie sa va influenteze cel putin pana cand ocularul respectiv isi va dovedi limitele. Intotdeauna vor fi pareri pro si contra legate de aceste comparatii si nici una de la nimeni nu cred ca este in necunostiinta de cauza avand in vedere cati factori pot determina rezultatul. Eu am tras aceasta concluzie folosind oculare Ploessl de 6mm, 8mm, 10mm, 15mm si 25mm pe FR de 5, 9, 13 inclusiv cele rezultate cu Barlow si acesta este rezultatul experientei mele. Concluzia: mai bine camp vizual ingust de calitate buna la oculare orto decat un camp larg si doar pe jumatate bun in general la Ploessl. Desigur am precizat ca si pretul conteaza iar la nivel de hobby asa numitele oculare corectate pana la margini eu cel putin le consider o situatie de conjunctura. Se pare ca aveti unul dintre aceste oculare in varianta second hand, felicitari ! Restul ocularelor Ploessl reprezinta 99% din piata ocularelor Ploessl iar comparatia cu orto-uri din aceeasi gama de pret va genera intodeauna acelasi rezultat. Eu cel putin va doresc sa le comparati si dv. si sa fiti multumit de rezultat. Eu din pacate nu pot spune acest lucru si imi mentin parerea pentru ca niciodata nu voi cumpara un Ploessl bun pentru duble si eventual DSO stiind ca un orto poate face aceleasi lucruri mai bine in termeni de transmisie luminozitate, glare control si in plus la jumatate de pret.