-----------------------------------
gerbil
15 Oct 2019 19:46

Sfat achizitie instrument observare luna
-----------------------------------
Va salut si bine v-am gasit! Vreau sa va spun din capul locului ca nu ma pricep foarte mult la astronomie insa ma pasioneaza mult luna dar si alte planete. Anul acesta m-am mutat la etajul 8 (40 de ani am stat la parter si nu se vedea mai nimic). Stau intr-o pozitie destul de buna, am niste blocuri mai in fata dar nu acopera cerul. Luna se vede destul de bine. Am tot incercat sa dau zoom cu telefonul dar din pacate se vede prost cum era si de asteptat. De aceea apelez la voi si v-as ruga sa ma ajutati in vederea achizitionarii unui instrument bunicel, nu am foarte multi bani la dispozitie. Am vazut pe emag destule telescoape ieftine insa nu stiu daca se vede ceva prin ele sau sunt de jucarie. Descrierile le lauda insa stiti si voi cum e cu reclama mama comertului. Am ceva sanse ca la un pret mai micut, sa zicem 500 lei sa iau un aparat prin care sa pot vedea macar luna in detalii mai bune? Adica sa vad craterele de pe ea etc. sau nici o sansa? Stiu ca nu e o suma foarte mare, la o adica as mai putea pune dar nu foarte mult, dar doar daca face diferenta. Nu am pretentii sa devin profesionist in ale astronomiei ci doar asa de relaxare, sa stau noaptea sa ma uit pe cer. Daca o sa pot vedea si altceva in afara de luna ar fi foarte bine dar nu pot avea mari pretentii. Precizez ca observatiile le pot face doar din apartament intrucat nu ma pot deplasa. Multumesc!