-----------------------------------
Mircea Pteancu
13 Oct 2019 17:23

Ocultatie TNO
-----------------------------------
TNO vine de la  ''Trans Neptunian Object'' si inseamna ''Obiect Trans Neptunian''.
Redau mai jos un mesaj in care astronomul Marcel Popescu anunta si cauta colaboratori pentru observarea ocultarii unei stele de aprox. 14mv de catre un TNO / obiect transneptunian.
Fenomenul va avea loc pe 22 Octombrie a.c. in jurul orei 23:30.

Am primit acest mesaj de la d-na Erika Suhay si de la dl. Marc Frincu ,presedinte SRPAC.
In mesaj sunt cautati colaboratori ,mai ales in zona Timisorii.
Am decis insa sa creez acest topic pentru informarea tuturor celor interesati,cu dotare necesara unor asemenea observatii si care sunt incurajati sa-l contacteze pe dl. Marcel Popescu pentru detalii. 

Iata mesajul :

''Buna seara tuturor,

Pe 22 octombrie vom avea ocultatia unei stele de magnitudinea ~14 de catre un obiect transneptunian. Din experintele anterioare stim ca date valoroase se pot obtine cu telescoape avand apertura de 20-40 cm. Cu cat vom avea mai multi observatori raspanditi, cu atat vom avea rezultate mai precise.
Steaua e in constelatia Auriga, iar ocultatia are loc in jurul orei 23:30 (ora locala).
Daca sunteti interesati, ma puteti contacta via e-mail : popescu.marcel1983atgmail.com, sau telefon xxxxxxxxxx (inclusiv whatsup). Este o posibilitate extraordinara de a obtine rezultate observationale valoroase si extrem de interesante cu telescoape mici.
La ultimul eveniment de acest fel, au fost 14 observatori raspanditi pe toata harta Romaniei (iata rezultatul preliminar: https://meetingorganizer.copernicus.org/EPSC-DPS2019/EPSC-DPS2019-666-5.pdf).

Avem o retea destul de raspandita de potentiali observatori. Imi lipsesc insa contacte din zona Timisoarei.

Cele bune,
Marcel

...................................................................................
Daca cineva doreste numarul  de telefon ,este rugat sa-mi scrie mesaj pe pm.
Cei harnici si norocosi care vor obtine rezultate sunt invitati sa ni le prezinte aici.

Cer senin si spor la observatii,Mircea