-----------------------------------
Vlad Lazanu
11 Sep 2019 13:44


-----------------------------------
@mutantu2002
Da, sigur e la 300s/ISO 1600. Sunt doua explicatii:
1. Locatia, cu Bucurestiul spre N si implicit poluare luminoasa din plin + pozitionarea Double Cluster la o altitudine mai mica decat M33
2. Ora la care am facut expunerile. Double Cluster era la altitudine destul de mica si a fost pozat inaintea lui M33. Pe M33 l-am pozat mai tarziu, cand deja se mai inaltase binisor, si se mai indepartase de zona de cer afectata rau de poluare luminoasa.
Calculatorul acela pentru seeing il stiu, l-am consultat de multe ori si inainte si dupa ce am achizitionat DSLR-ul si stiu ca sunt in zona "verde" :)

@valy
N-am incercat fara reducer; am considerat ca nu are cum sa fie de la el, cata vreme l-am montat &#224; la carte; dar as putea lua in calcul o incercare.

@radug
"calitate a opticii" - poti fi o idee mai explicit, te rog? Desigur, nu comparam cu Takahashi sau altii din "liga profesionista", insa tot cred ca e loc imbunatatit, si vreau sa stiu unde

In concluzie, pana acum as zice ca cea mai plauzibila explicatie e seeing-ul prost, asa cum a sugerat mutantu2002.
Daca mai aveti si alte idei / sugestii, please share :)

Va multumesc pentru interventii.