-----------------------------------
saiph
04 Sep 2019 12:35


-----------------------------------
Actualizare:

Se adauga la vanzare un binoclu Baigish 12x45, cu prisme Porro, in stare perfecta estetic si functional.
Motivul vanzarii: am doua cu aceeasi putere de marire, unul imi este de ajuns.

L-am colimat acum ceva timp si si-a pastrat colimarea - nu are suruburi pt reglare fina, a trebuit sa-l desfac si sa-l montez la loc de .... foarte multe ori :)
Are curelusa, nu are capace, vine cu gentuta din pozele atasate.
Ofera o imagine clara, destul de luminoasa, vireaza usor in galben-verzui, dar foarte putin - caracteristic pt binoclurile rusesti de acest tip.

Probabil mai potrivit pt iesiri in natura decat pt astro, desi ofera imagini destul de ok, stele punctiforme pe cel putin 50% din camp, incadreaza frumos obiecte precum Pleiadele (M45) sau Nebuloasa din Orion (M42), sau roiul dublu din Perseu, sau roiul M44 din Rac - si altele potrivite pt pupila de iesire de 3.75mm si campul de ~5 grade. De la munte am vazut o frumoasa M31 (galaxia din Andromeda) cu el, apropo.

Nu are filet pt adaptor de trepied, dar pot pune la dispozitie, in acelasi pret, un adaptor facut de mine, adecvat designului cu tija centrala.

Pretul pt acest binoclu este 200 ron. Fix, ultimul pret. :)  Nou costa atat
- Baigish 12x45 
- Super Zenith 12x50 
- Sotem 15x50 
- Everest 10-30x56 
- Yukon 30x50 


Plus obiectivele ruby-coated, cu tuburi cu tot, amintite anterior, impreuna cu ocularele ale caror poze vor urma in curand.