-----------------------------------
mmarin
02 Sep 2019 21:03


-----------------------------------
Mul&#539;umesc tuturor pentru feedback!
  @Mircea Pteancu: Observa&#539;iile dvs. sunt corecte, afirma&#539;iile mele legate de echilibrul termic nu au fost suficient de nuan&#539;ate. Rulmentul a fost solu&#539;ia rapidă &#537;i ieftină, pe cea cu discul de pick-up o cuno&#537;team dar nu aveam unul la îndemână. O să pun o poză cu rulmentul ca să &#537;tie omu' ce să evite.
  Cu focuserele Crayford nu e doar marketing, cel cu cremalieră pe care l-am avut la lunetă trebuia bibilit cel pu&#539;in odată pe săptămână - e drept că avea mai mult de furcă din cauza diagonalei; ăsta n-a mai văzut &#537;urubelni&#539;ă din ziua când am scos telescopul la stele prima dată. 
  Pe apm-teleskop.de jucăria asta costă 295 euro; pentru 407 iepuroi au la vânzare un model brănduit Bresser, cu focuser cu cremalieră &#537;i reglaj fin &#537;i o montură mult mai de&#537;teaptă. Eu zic că merită diferen&#539;a, dar dacă banii sunt o problemă, e bine ca omul să &#537;tie care sunt problemele de care se poate lovi.
  @2SKY: Cred că fiecare persoană are un stil propriu de a manevra telescopul. Mie îmi place ca for&#539;a necesară pentru al pune în mi&#537;care să fie doar pu&#539;in mai mare decât cea care permite continuarea mi&#537;cării. Deasemeni, am preten&#539;ia ca for&#539;ele pe cele două axe să fie aproximativ egale, nici prea mici nici prea mari. Nu-mi permit să comand instrumente la me&#537;te&#537;ugari renumi&#539;i a&#537;a că sunt nevoit să adaptez ceea ce pot cumpăra...