-----------------------------------
Cata2
08 Aug 2019 20:16


-----------------------------------
Mda, în via&#539;ă înve&#539;i ori din sfaturi (gratis), ori din gre&#537;eli (cu anumite costuri). Azi am primit setul de oglinzi...da oglinzi diagonale, iar eu aveam prisme!!!!. Combina&#539;ia de prismă+oglindă are un efect ciudat, imaginea se rote&#537;te odată cu rotirea oglinzii. Rezultatul în mod binocular? Două imagini identice în &#8221;V&#8221;. A&#537;a că am trecut la planul doi, într-o lunetă oglindă+oglindă &#537;i în cealaltă prismă+prismă...imagini la fel în ambele lunete indiferent de pozi&#539;ia ansamblelor doar că distantele de focalizare erau diferite. În aceste condi&#539;ii trebuia să pun lunetele în pozi&#539;ii diferite ceea ce nu-mi place, punct. Deci am două oglinzi &#537;i două prisme care merg în cutia cu nimicuri. Acum să vorbim un pic &#537;i de lunete.....una am cumpărat-o din RO &#537;i una este cumpărată de un prieten din UK. Cea din România este ok din toate punctele de vedere. Cea care am primit-o din UK, de&#537;i nouă are ni&#537;te mici bube...focuserul la capătul strâns se blochează un pic, la capătul extins pierde conexiunea pinion/cremalieră &#537;i în rest are joc mare sus-jos. Când am desfăcut luneta ca să o scurtez am observat că îi lipsea cele două &#537;tifturi cap cursă &#537;i o bandă de teflon. Ca să nu mai zic că imaginea era clară doar în centru, pe margini ziceai că se vede prin picături de apă...am remediat prin sucirea primei lentile a obiectivului.... Ce să în&#539;eleg că mama China are mai multă grijă de noi &#537;i la englezi le dau rebuturi? :D . Binocularul v-a rămâne cu prismele de binoclu &#537;i până vin adaptoarele de 1,25 v-a servi cu ocularele de binoclu care din teste par a avea distan&#539;a focală de 10mm. Asta înseamnă ca binocularul merge acum la 40x. Câmpul este destul de generos, contrastul este bun &#537;i mult mai luminos decât fostul binoclu....diferen&#539;ă mare între obiectivele de 50mm &#537;i cele de 80mm. În sera asta voi face un test despre care am să scriu mâine.