-----------------------------------
Cata2
11 Iul 2019 12:29


-----------------------------------
Da, am rămas dator cu o poveste. Am stat doar o noapte din păcate deoarece s-a stricat vremea. Am luat la mine doar luneta mică, binoclul &#537;i aparatul foto. Cu aparatul foto mai am ceva de lucrat....încă nu ne cunoa&#537;tem prea bine. Luneta mică mi-a oferit detali mai multe fa&#539;ă de binoclu pe timp de zi. Seara s-a lăsat cu mul&#539;i nori...am fost dezamăgit. Peste noapte m-a luat frigul &#537;i ie&#537;ind din cort să iau ceva din ma&#537;ină am rămas &#537;ocat....plaja era luminată de stralucirea stelelor. Atăt de multe stele ce n-am văzut niciodată. Se vedea până &#537;i Calea Lactee cu ochiul liber. Pentru că tremuram de frig n-am putut folosi luneta....care oricum era montată pe un trepied foto. M-am întins pe saltea, m-am băgat în sac &#537;i cu binoclul am avut cea mai fascinantă priveli&#537;te. Cum nu cunosc cerul de vară m -am uitat a&#537;a ca la ma&#537;ini străine. Acum pot spune că mărimea instrumentului contează mai putin...calitatea cerului &#537;i modul de al privi binocular face tot. A&#537;a că am tăiat de pe listă instrumentul gigant &#537;i am trecut un binoviewer &#537;i benzină pentru mai multe ie&#537;iri.