-----------------------------------
Mircea Pteancu
09 Iul 2019 16:52


-----------------------------------
Hai sa privim lucrurile si din alt unghi.
Ii felicit pe Tudor ,pe Dorin ,pe Herr Alien si pe toti ceilalti care contribuie la aceste review-uri si discutii despre binocluri si le urez spor in hobby-ul lor.

Pe de alta parte ,trebuie sa vedem ca Tavi Stanescu are dreptate cand atrage atentia asupra absentei foarte reale a analizelor echipamentelor mai mari iar cele pentru cele cu adevarat mari ,lipsesc aproape cu desavarsire.
Vin amatori pe forum ,sunt incepatori si cer sfaturi.
Primesc sfaturi dar unde sunt acele review ,macar ale unor instrumente foarte raspandite ?
Ar fi foarte util sa existe cate un asemenea topic gen ''review'' pentru instrumentele foarte populare : Maksutov 127mm , luneta80/90mm/100mm ,Newton 130mm F/5 ,Newton 150mm F/5 ,Dobsonian 8'' F/6 si Dobsonian 10''.
In timp, prin adaugarea de noi recenzii si comentarii si completari ale celor care au si/sau testeaza asemenea instrumente ,s-ar crea o baza cu adevarat utila de cunostinte tehnice si factuale despre telescoape.
Dar cine sa faca aceste analize ,daca nu cei care detin si folosesc asemenea telescoape ?

Disclaimer: eu nu prea cumpar echipamente ,deci nu am cum sa particip.
Telescoapele mele sunt de umila origine ATM iar daca sunt comerciale ,sunt ''tunate''.
Pana si dintre binoclurile mele ,doua sunt de mult timp modificate iar al treilea isi asteapta randul la modificare in ''The House of Pain''. 

Mircea