-----------------------------------
iulian90
07 Iul 2019 23:12


-----------------------------------
Felicitari Stille pentru fotografia cu Calea Lactee. :D A iesit mai faina decat imaginea rezultata din stacking-ul a 10 poze facute de mine la aproximativ aceeasi zona, unde din pacate la mine este afectata de poluarea luminoasa dinspre sud, dinspre oras.

Intr-adevar, este nasol cu focusarea , mai ales ca aparatul care il ai, Canon 350D , nu are Live View ca aparatul meu Canon 450D, vizorul optic nu prea face doi lei noaptea la stele, abia se vad cele mai stralucitoare stele cu obiectivul de 18-55mm montat pe aparat si nici magnificatia mica oferita de vizor nu este prea potrivita pentru un reglaj fin de focus, in plus de asta geamul mat al vizorului are o granulatie cam maricica care strica putin claritatea imaginii vazute prin vizor, chiar si cand focusul este reglat bine. Cel putin asta am observat eu la aparatul Canon 450D care il am.
Se pare ca in cazul aparatului Canon 350D cea mai buna solutie este cea prezentata de @ tudor, aceea de a face cateva expuneri consecutive, urmate de vizualizarea pozelor, pana ce obtii un focus cat mai bun.

Spor la observatii si cer senin. :)